Opis proizvoda:
Primena proizvoda
Javorov sirup (Maple syrup, Ahorn sirup) je prirodni zaslađivač dobijen iz stabala javora. Ovo drvo ima sposobnost skladištenja šećera. Kada se ono zaseče iz njega curi sok bogat saharozom i invertnim šećerom. Ovo zasecanje se vrši dok je još hladno vreme, u periodu od februara do aprila.
Najslađi sirup dobija se u martu. Kuvanjem se ova slatka tečnost koncentriše i tako se dobija gusti sirup (sap), zlatno smeđe boje, koji je po konzistenciji malo ređi od meda. Najveći proizvođač javorovog sirupa je provincija Kvebek u Kanadi.Sirup od javora sadrži mnoštvo minerala (cink, magnezijum, kalcijum, kalijum…). Najvažniji vitamini koje sadrži su niacin, folna kiselina, vitamini B grupe i biotin. Sadrži i vitamin A koji je jako važan faktor u regeneraciji kože i sluzokože. Ovaj prirodni zaslađivač ne sadrži masti. Obiluje polifenolima izuzetno jakim antioksidansima. Gvožđe iz sirupa je odlično sredstvo protiv anemije.Ima čak petnaest puta više kalcijuma nego med. Zato ocenite koji zaslađivač vama više odgovara. Osobe koje praktikuju dijete koje se zasnivaju na smanjenom unosu Ka, koriste javorov sirup kao zaslađivač jer ga sadrži u malim količinama.
Javorov sirup za zdravlje je odlična je alternativa belom šećeru i ostalim rafinisanim varijantama.Naime, u njihovom procesu prečišćavanja se neretko koriste i hemikalije.Javorov sirup kao lek čisti creva i eliminiše toksine koji su se nagomilavali u organizmu. Kako sadrži velike količine cinka on pozitivno deluje na imunitet.Koristite ga u čaju od kamilice u sezoni virusa i gripa. Ova prirodna zaštita podići će odbrambenu moć vašeg organizma. Pošto sadrži antioksidanse kao što su benzoična kiselina i flavanole one je veliki zaštitnik našeg zdravlja generalno. Redovnom konzumacijom sprečićete mnoga oboljenja, pa čak i oboljenja kao što je Parkinsonova bolest.Sirup od javora blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem, jer u svom sastavu ima jedinjenja koja jačaju srca i krvne sudove. Čitava priča oko njega se svodi na to da ako ga konzumirate umereno on predstavlja namirnicu koja je izuzetno korisna za vaše zdravlje. Obilje vitamina i minerala zaštitiće vaš organizam ček i od najopakijih bolesti kao što su kancerogena oboljenja. Moze se koristiti za pripremu poslastica,jogurta,muslija,kolaca,jela i sosova.