ACTIVE C glina u prahu sa aktivnim ugljem za pripremu maske na koži lica i tela.
Bentonitna glina je nastala iz vulkanskog pepela. Uglavnom se sastoji iz minerala montmorilonita, ali su tu i gvožđe, kalijum, silicijum, magnezijum, natrijum i kalcijum, minerali čija su svojstva dobro poznata.
Bentonitna glina sadrži i delove algi dijatomeja, što joj daje organski karakter.
Glina je od pamtiveka proveren prirodni proizvod, a na više mesta je pomenuta i u Bibliji, i kao preventiva i kao sredtsvo isceljenja. Kada se bentonitna glina pomeša sa vodom, tada ona nabubri i stvara se naelektrisanje koje omogućava progresivnu eliminaciju toksina i patogena (sa kože).
Pored vezivanja/adsorpcije, glina ima i jonoizmenjivačka i elektromagnetna svojstva. I ne samo da eliminiše toksine, nego i hrani kožu. Glina je redak prirodni material koji u sebi sadrži i nanočestice.
Detaljna istraživanja o bentonitnoj glini, kao i njena primena, nalaze se u knjizi “Moć gline” prof.dr Staniše Stojiljkovića.
Aktivni ugalj poseduje antibakterijska svojstva i pomaže da se nečistoće i toksini izbacuju iz tela/kože. Odličan je za kožu sklonu aknama i osetljivu kožu. Ima veoma veliku aktivnu površinu, tako da vrlo brzo i efikasno vezuje otpadne materije sa kože.
Blago hrapava tekstura aktivnog uglja omogućava odličan piling, jer dubinski čisti pore, a ujedno izvlači višak ulja iz kože. Aktivni ugalj progresivno čisti problematičnu kožu.
Kombinacijom bentonitne gline i aktivnog uglja postiže se još jači i progresivniji efekat čišćenja kože od toksina, bakterija kao i mrtvog sloja sa površine kože.
Način pripreme: Odgovarajuću količinu ACTIVE C i mlake vode pomešati u posudi (koja nije od metala) u odnosu 2 : 3 (ACTIVE C: voda). Smešu dobro promešati (plastičnom ili drvenom) kašičicom, sve dok se ne dobije kompaktna gusta masa. Nakon toga smeša je spremna za aplikaciju.
Zavisno od željene primene, u ovako pripremljenu smešu mogu se dodavati i: sveže jaje (belanac ili žumanac), usitnjeno voće, povrće, etarska ulja, med, mlečni proizvodi (jogurt, kiselo mleko, mleko, pavlaka i td.), razno sveže ili osušeno bilje, vitamini i slično.