Ulje ove kafe (Coffea arabica) koja raste na kišnim i prohladnim planinskim visovima, tamna je i gusta, kiselkasta viskozna tečnost. Ovo ulje je osnovni je razlog za blaženu aromu ove kafe. Ova kafa, Arabika, poreklom je iz danas nesrećnog Jemena. Od svih vrsta kafe i dalje se najčešće gaji industrijski po svetu. Zbog umerene jačine, zbog blagog, suptilnog kiselkastog ukusa i vrlo prijatnog mirisa, mnogi poznavaoci daju prednost ovoj sorti nad malo grubljom, jačom i gorčom rustikom.Hladno ceđeno ulje kafe se na vazduhu razlaže na druge lipide, na druge masnoće i gubi svojstva. Stoga je ovo ulje dobijeno parnom destilacijom sveže mrvljenih zrna.Koristi se kao ~
---- antioksidant,
---- za tretmane protiv akni,
---- protiv celulit,
---- kao antidepresiv,
---- kao diuretik,
---- za detoksikaciju,
---- kod ekcema, psorijaze,
Način upotrebe ~
---- u difuzerima,
---- kao ulje za masažu,
---- aromaterapiji
---- za parfeme,
---- u gelovima za kupanje i tuširanje Preporučujemo ~
---- ugodna, meka aroma kafe diže energiju, budi iz depresije
---- kod respiratornih infekcija,
---- inhalacija parom kod zapušenja disajnih puteva