Proizvod je dobijen fermentacijom termički obrađene soje uz dodatak specijalne vrste plesni. Velike nutritivne i energetske vrednosti. Jedan od retkih proizvoda biljnog porekla koji sadrži vitamin B12.Izuzetno hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sojinih zrna od organski proizvedene soje u vidu šnicli začinjenih tamari soja sosom koji brzo daje osećaj sitosti. Veoma primamljiv za osobe koje su u prelaznoj fazi ka prestanku konzumiranja namirnica životinjskog porekla.
Služi se podgrejan uz povrće i žitarice, a može se dodati i u sendviče! Tempeh je bogat biljnim vlaknima neophodnim za efikasno varenje. Pomaže smanjenju nivoa holesterola u krvi, jača bubrege, bešiku i reproduktivne organe i poseduje preventivna svojstva protiv kancera. Preporučuje se i osobama koje pate od diabetesa, jer vlakna i proteini u tempehu pomažu u držanju nivoa šećera u krvi pod kontrolom. Bogat je proteinima, vitaminima B grupe, sadrži značajne količine mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa. Posno, bez holesterola, bez aditiva!
Odličan prilog jelima od povrća jer povećava biološku vrednost obroka i daje dugotrajan osećaj sitosti. Idealna zamena za meso u danima posta.
Tempeh sirovi je potrebno termicki obraditi .Mozete ga grilovati ili kuvati.