Malina je izuzetno bogata snažnim antioksidansima, koji deluju protivupalno, sprečavaju delovanje štetnih bakterija i gljivica.
Među njima su antocijani koji daju malini crvenu boju, resveratol koji usporava starenje, elagitanin koji ima antikancerogena svojstva.Još jedan snažan antioksidans nalazi se u malinama. Količina od 100 grama malina, sadrži skoro polovinu dnevnih potreba vitamina C, pokazuju istraživanja.Osim vitamina C, tu su vitamini B, E i K. Maline sadrže i kalijum, magnezijum, mangan, bakar.Dzem od malina proizveden od najfinijih plodova voća, zaslađen fruktozom.pogodan za dijabeticare ,zasladjen fruktozom.
Sastav: plod maline (60%), fruktoza (38%), voda, sredstvo za želiranje: pektin, regulator kiselosti: limunska kiselina, tri-kalcijum citrat. Sadržaj suve materije 40-45%. Proizvedeno od min 56g voća na 100g gotovog proizvoda. Osvezavajuci kiselkast ukus maline vase kolace i poslastice ucinice jako ukusne. Pogodan za dijabeticare i osobe koje su na odredjenim rezimima ishrane,gde im se ogranicava unos cesera i kalorija