Opis proizvoda:
Primena proizvoda
Organska kafa je 100% arabika prve klase iz Perua. Poznata je po prijatnom ukusu i uravnoteženoj kiselosti. Dobro za čoveka Organska kafa je proizvedena bez upotrebe hemijskih sredstava i đubriva, herbicida i pesticida koji su loše za naše zdravlje kao i za zdravlje radnika na plantažama. U proizvodnji konvencionalno gajene kafe ovi preparati se koriste u velikim količinama. Organske kafe su vrhunske klase, pa samim tim imaju i bolju aromu (ukus). Dobro za prirodu Organska kafa raste u svom prirodnom staništu, u senci drveća gustih šuma. U konvencionalnoj proizvodnji, šume se seku da bi se posadile plantaže hibrida kafe koje su otporne na sunce. Na taj način ekosistem se oštećuje, šume su uništavaju, životinje ostaju bez staništa a zemlja se ispošćava obilatim korišćenjem hemijskih sredstava. Organska proizvodnja čuva prirodu od sličnih stvari
Prva i najčešća greška je ta da se kafa pije odmah nakon obroka. Pošto kafu ne pijem mogu da prenesem samo ono što sam čula od onih koji je konzumiraju. A gotovo svi oni kažu da im ručak bolje ,,legne“ kada ga zaliju kaficom. Ova navika ne samo da otežava varenje (kao i sve druge tečnosti), već ometa apsorpciju hranljivih materija. Drugim rečima, džaba ste pojeli obrok bogat gvožđem ako nakon toga odmah ispijete kaficu!Druga greška, da ne kažem zabluda, je ta da je bolje piti kafu sa mlekom. Ljubitelji ove kombinacije smatraju da ovako razblažena kafa manje šteti organizmu. A zapravo, kazein iz mleka i kofein predstavljaju kombinaciju koja se vrlo teško vari.