Opis proizvoda:
Primena proizvoda
Marcipan je masa napravljena od mlevenih badema i šećera. Koristi se u poslastičarstvu za oblaganje torti, kolača... Marcipanom se pune najfinije praline. Ima strukturu koja se lako oblikuje, pa se često upotrebljava za pravljenje različitih jestivih predmeta i ukrasa. Nekada davno, marcipan je bio vrlo skup, ekstravagantan slatkiš i smatralo se da ima svojstva afrodizijaka. Marcipan nije više skup, ali i dalje pleni svojim prefinjenim ukusom.
Zentis marcipan masa je smesa koja se koristi za pravljenje kolača, torti, bombona, medenjaka i drugih slatkiša. Veoma se lako oblikuje i može se obojiti bojom za kolače, pa se koristi i za dekoraciju torti umesto fondana.Uz malo mašte - na bezbroj načina! Evo nekih: marcipanom napuniti suve šljive ili urme, pa ih umakati u rastopljenu čokoladu,mogu se praviti kuglice od marcipana i valjati u rastopljenu čokoladu ili kakao, napraviti štanglice u boji pa jedan kraj umočiti u rastopljenu čokoladu, napraviti ofarbane voćkice ili životinjice…