Proteini su osnovne gradivne materije svakog tkiva u organizmu. Bez proteina nema funkcionisanja nervnog sistema, a ni imuniteta. Surutka se dobija pretvaranjem mleka u sir. Proteini surutke imaju najveću biološku raspoloživost, odnosno najefikasnije dolaze do delova organizma gde su potrebni. Aminokiselinski sastav proteina surutke je najvredniji, u smislu da sadrže najviše amino miselina razgranatog lanca (BCAA), kao i sve esencijalne amino kiseline.Surutka je najbogatiji izvor BCAA, koje se metabolišu u mišićima, te su najvažnije i u periodima treninga, ali i u periodu oporavka. Surutka sadrži amino kiseline leucin i glutamin, koje su najvažnije u izgradnji i rastu mišića. Ukratko, protein surutke čini sportiste i sve one kojima je potrebna dodatna snaga spremnijim i otpornijim.Proteini surutke su ponajvredniji proteini koje možete uneti u svoj organizam.
Ukusan i zdrav međuobrok za posao, trening, školu ili desert u kojem možemo uživati bez griže savesti.