Jedna od omiljenijih namirnica azijske kuhinje je alga kelp i pripada porodici velikih smeđih algi Laminariaceae, koje rastu u podvodnim šumama u plitkim okeanima.Postoji preko 30 vrsta kelpa, a najkorištenija je Saccharina japonica koja se ekstenzivno uzgaja u morima Koreje i Japana. Čak 90 posto kelpa iz Japana dolazi s Hokaida. Morski led koji dolazi iz Sibira prema Hokaidu donosi minerale i stvara uslove za rast ovih, jako hranjivih algi.Jod je mineral u tragovima, koji je neophodan za pravilno funkcionisanje štitne žlezde. Ulazi u sastav tiroidnih hormona T3 i T4, koji regulišu brojne metaboličke funkcije u organizmu, kao i psihičke reakcije. Kod oslabljene tj. usporene funkcije štitne žlezde kelp zahvaljujući velikom sadržaju joda, utiče na ubrzavanje metabolizma, brže sagorevanje kalorija i kao rezultat toga, regulaciju telesne težine. Takođe, prema intraživanjima univerziteta u Njukaslu, alginati – vlakna iz kelp algi značajno smanjuju apsorpciju masti u crevima, pa i na taj način utiču na regulaciju telesne težine.
Za kelp je dokazano da podiže nivo hormona koji stimuliše sintezu hormona štitne žlezde, a koji stvara hipofiza. Zahvaljujući ishrani baziranoj na morskim plodovima i algama japanci unose veće količine joda i imaju vrlo malo oboljenja štitne žlezde, za razliku od zapadnog sveta.Utvrđeno je da kelp alge imaju i antioksidativni efekat, te na taj sprečavaju oštećenja ćelija i nastanak degenerativnih promena, tj. sprečavaju starenje svih čelija i tkiva u organizmu.Kelp je jedan od najboljih multimineralnih namirnica na planeti – to je odličan izvor minerala u tragovima. Osim poznatijih minerala u tragovima kao što su: bakar, cink, mangan, hrom i drugi, kelp sadrži i manje poznate kao: germanijum, iridijum, rubidijum… Ovi minerali mogu biti vrlo važni za očuvanje zdravlja, posebno u današnje vreme kada je hrana sve siromašnija hranljivim nutrijentima i zemljište sve više iscrpljeno zbog hiperprodukcije hrane.
1/4 kafene kašičice praha dnevno pomešati sa voćnim sokom, smutijem, šejkom i popiti. Najbolje je upotrebiti proizvod na temperaturi ispod 42°C da bi se sačuvala hranljiva svojstva sirovog praha. Proizvod ne sadrži veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten.