Posle Perua i Ekvadora, nekoliko zemalja Južne Amerike je poznato po dobrom kakaou, među kojima je i Dominikanska Republika.Kompanija koja proizvodi Just Superior organski kakao prah Dominikanu, je porodična firma koja se bavi kakaoom od 1905. godine! Pored organskih sertifikata, poseduju i setifikat za ’fer poslovanje’ (fair trade), kao i Rainforest Alliance sertifikat. Sertifikati su od izuzetne važnosti za proizvodnju kakaoa, jer pokazuju da se kompanija ne bavi masovnom industrijskom proizvodnjom ove biljke već vode računa da očuvaju njene prave vrednosti. Poseduju svoje plantaže, vrlo su posvećeni pažljivom fermentisanju i sušenju kakaoa, tako da je njihov kakao prah vrlo finog ukusa i arome. Dnevna doza kakao praha ima prirodno visoki sadržaj bakra i hroma i izvor je kalijuma, magnezijuma, mangana, mobildena i cinka.
Moze se dodavati u smutije ,dranolu,musli,keks i sl.lomljena zrna se mogu samleti u prah i praviti cokolada ,cokoladni napitci i i dezerti.Zbog kofeina i teobromina preporucujemo upotrebu kakaoa u umerenim kolicinama.posebno u vecernjim satima.