Opis proizvoda:
Primena proizvoda
Ulje kostice grozdja se izdvaja po tome jer ne menja svoja nutritivna svojstva prilikom prženja, pošto je tačka ključanja čak 200 stepeni celzijusovih. Prema istraživanjima, ta tačka dimljenja dovoljno je dobra da se može kuvati i pržiti na bez brige. Dodatnu otpornost na visoke temperature pružaju i prirodni antioksidansi iz ulja koji čuvaju ulje od kvarenja i nastankainacije, tetnih spojeva. Za razliku od industrijski proizvedenog ulja, prvenstveno suncokretovog, koje mora da prođe kroz najmanje šest faza rafladno ceđeno ulje od koštica grožđa je prijatnog mirisa i ukusa karakterističnog za sirovinu i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije.Učestalom upotrebom ulje semena grožda može sniziti nivo lošeg LDL holesterola i triglicerida a povećati dobar HDL holesterol, što umanjuje mogućnost srčanog udara. Takođe je bogato antioksidansima i vitaminom E.
Ovo jedinstveno ulje koristi se za sve načine pripreme hrane. Usled visoke tačke sagorevanja, izvanredno je za pečenje i prženje, ali isto tako i za salate i prelive. Ima nizak sadržaj zasićenih masti, koje ljudski organizam teško apsorbuje. Bogato je polizasićenim mastima i vitaminom E