Arame alge rastu na obe obale Pacifika, uključujući područja Japana i Perua, a na Zapadu su i poznate pod imenom morski hrast (Sea Oak). Nakon berbe, sitnjenje i sušenja na vetru i suncu, arame se zgusnu u gomilu crnih vlakana.Kuvanjem postaju tamnobraon, dobijaju slatkast ukus. Arame se uglavnom dinstaju sa korenastim povrćem, tofuom ili sojom, a mogu da se koriste i u bilo kojem receptu za koji je potreban hidžiki.Bogate su ugljenohidratima, vlaknima, niacinom, kalcijumom, gvoždjem i jodom. Arame se tradicionalno koriste za smirivanje menstrualnih tegoba i za snižavanje krvnog pritiska.
Arame alga – smeđe je boje, slatkastog ukusa i slabije teksture Može se koristiti kao mali garnirung. Suši se i seče na tanke rezance. Sadrži kalcijum i natrijum. Kupuje se u osušenom stanju. Pre kuvanja treba je isprati u 2-3 l vode i natopiti. Uglavnom se dinsta sa korenastim povrćem, tofuom ili sojom. Koristi se za pripremu začina, umaka, kao dodatak. Kuva se 30-40 minuta. Kuvana ima izgled tamnozelene boje.