Prirodno fermentisana pasta od soje, ječma i enzima kodži.
Miso sadrži enzime koji su nastali višegodišnjom prirodnom fermentacijom. Ovi enzimi poboljšavaju varenje, bolje lučenje želudačnih sokova, pa samim tim veću iskorišćenost hranljivih materija. Miso sprečava razvoj kiselosti organizma tako što sprečava truljenje, pojavu gasova, nadutosti i loše varenje hrane.
Preporučuje se svakodnevno korišćenje miso paste jer pomaže snižavanju holesterola, sprečava pojavu osteoporoze, alergija, tuberkuloze, srčanih oboljenja. Takođe pomaže ženama da uspostave hormonalni balans, pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja.
Miso obiluje proteinima, kompleksom B vitamina, kalcijumom, fosforom, gvožđem, kalijumom, natrijumom.
Jedan tanjir miso supe dnevno obezbeđuje organizmu energiju, povećava njegovu otpornost i preventivno deluje na pojavu raka.Upotreba: kašićicu miso paste rastopiti u malo supe i sipati nazad u sud na kraju kuvanja.