* Slika je informativnog karaktera

Kokosov šećer organik 100g

Kokosov šećer organik 100g

Pakovanje: 100 g

Robna marka: Fornatura

Šifra proizvoda:8607000105623

Zemlja porekla: Indonezija

Cena: 179,00 rsd

Dostupnost: Dostupan za poručivanje

-

1

+

Nutritivne vrednosti (na 100g)
  • Energetska vrednost (na 100g) :
    • 1663KJ/390kcal
  • Masti:
    • 2.84g
  • od kojih zasićene masne kiseline:
    • 1.7g
  • Ugljeni hidrati:
    • 91.0g
  • od kojih šećeri:
    • 84.8g
  • Proteini:
    • 1.74g
  • Vlakna:
    • 0.09g
  • So:
    • 0g
  • Alergen info:
    • Ne sadrži aditive, boje, konzervanse i gluten.

Opis proizvoda:

Primena proizvoda

Kokosov šećer je prirodan šećer organskog porekla i predstavlja bogat izvor vitamina i minerala. Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera. Takođe, kokosov šećer, je bogat izvor vitamina, pogotovo B1, B2, B3 i B6. Pored navedenih nutritivnih vrednosti, benefit korišćenja kokosovog šećera se ogleda i u niskom glikemijskom indexu GI35, što je veoma bitno kako za normalno lučenje insulina iz pankreasa. Na osnovu laboratorijskih analiza utvrdjeno je da je kokosov šećer bogat izvor Kalijuma, Cinka, Gvožđa, Nijacina, Magnezijuma i drugih minerala. Predstavlja prirodni izvor dvanaest (12) bitnih kompleksa vitamina B, vitamina C i ima neutralni pH. Čak ima i 1,3% proteina. Usled svega pomenutog, hranljiva vrednost kokosovog šećera je mnogo veća u odnosu na sve druge šećere.Sveže isceđen kokosov nektar ili „sok” prirodno obiluje makro i mikroelemenatima koji sadrže minerale i vitamine: kalijum, magnezijum, cink, gvožđe, kao i dvanaest (12) od suštinskog značaja vitamina kompleksa B i aminokiselina. Zahvaljujući termičkoj preradi, kokosov šećer zadržava hranljive sastojke čak i ako se kasnije koristi u pripremi kolača ili zaslađivanju toplih napitaka. Kokosov šećer sadrži složene ugljene hidrate koji obezbedjuju sporo oslobađanje šećera u krvotok, čime se doboija efekat trajne energije bez uspona i padova, za razliku od tipičnih šećera i zaslađivača koji se nalaze na tržištu.