Opis proizvoda:
Primena proizvoda
Osim značajnih količina nezasićenih masnih kiselina, te minerala i vitamina, lešnici su bogati i fitosterolima.Cenjeni su zbog svoje sposobnosti sprečavanja kardiovaskularnih bolesti i tumora.zahvaljujući svom nutritivnom sastavu, pomaže u: sprečavanju kardiovaskularnih bolesti,smanjivanju rizika od nastanka tumora,borbi protiv slobodnih radikala,poboljšanju pamćenja i mentalnih sposobnosti, smanjenju lošeg holesterola,jačanju imuniteta,zdravom razvoju fetusa
Od lešnika se mogu proizvoditi i puter, koji se smatra zdravijim od putera od kikirikija, brašno, koristi se prilikom proizvodnje slatkih prehrambenih proizvoda i ulje lešnika, koje je poželjno koristit svaki dan uz morske plodove i u salatama.Osim u raznim kremovima, kolačima i tortama, lešnici mogu da se koristei u supama, nadevima, testeninama, sladoledima, umacima. Ako želite da dobijete najviše dobrobiti od lešnika, potopite ih preko noći da biste aktivirali enzime, a zatim ih pojedite sirove, bez termičke obrade.