* Slika je informativnog karaktera

Čokoladirane sušene šljive punjene orasima

Čokoladirane sušene šljive punjene orasima

Pakovanje: 200 g

Robna marka: Poljopromet

Šifra proizvoda:8606100208234

Zemlja porekla: Republika Srbija

Cena: 239,00 rsd

Dostupnost: Trenutno nedostupno

-

1

+

Nutritivne vrednosti (na 100g)

Opis proizvoda:

Primena proizvoda

Suve šljive u čokoladi su naša tradicaionalana voćka omiljena svima kako sveža tako i sušena. Veoma cenjena kako kod nas tako i u svetu.
Poznata kao orijentalna poslastica naša sušena šljiva sa obronaka planine umočena je u najfiniju tamnu čokoladu a kao vrhunac ukusa krasi je polutka zlatnog oraha.
Mnoga istraživanja su potvrdila da je suva šljiva izuzetno bogata antioksidansima, a pojedine studije tvrde da samo jedan plod šljive ima istu količinu antioksidansnih materija kao jedna šaka svežih borovnica , koje su inače veoma cenjene upravo zbog tog svojstva.
Suva šljiva je prirodan lek u borbi protiv zatvora. Uz pomoć laksativnog dejstva stimulišu rad creva i organa za varenje.
Zahvaljući svom sastavu poseduju mnoštvo biljnih vlakana i koncentrovanog sorbola, pa shodno tome imaju jači laksativni efekat od svežih šljiva. Takođe, one u sebi poseduju u malim količinama difenil – izatin, posebnu supstancu, koja olakšava rad i pražnjenje creva.
Sok od suvih šljiva može biti od velike pomoći i bebama ukoliko imaju problema sa zatvorom. Shodno svemu navedenom, suve šljive zahvaljući bogatstvu vlakana koje poseduju, smanjuju rizik od razvića raka debelog creva.
Da biste pospešili probavu dovoljno je da konzumirate pet suvih šljiva na dan, a ukoliko imate problema sa zatvorom bilo bi poželjno da svaki dan pojedete 100 grama suvih šljiva.
Ukoliko imate neredovno pražnjenje creva i hemoroide, dnevni unos od pet suvih šljiva u organizam ili konzumiranje kompota od suvih šljiva, mogu vam rešiti ovaj problem.