Pirinčane galete su prirodna, zdrava i dijetska hrana koja se jako lako vari. Zahvaljujući celulozi,regulišu varenje i pospešuju pražnjenje creva. Takođe pomažu u lečenju problema sa želucem i crevima i smanjuju rizik od nastanka crevnih oboljenja. Osim toga,pirinčane galete su korisne za poboljšavanje pamćenja i koncentracije. Veganski je proizvod,odnosno pogodan je za ljude koji ne konzumiraju hranu životinjskog porekla.
Pre svega,pirinčane galete mogu zameniti hleb u svakodnevnoj ishrani,pa se na njih mogu stavljati razni namazi, poput krema,džema i mlečnih namaza. Mogu biti odlična podloga za sendviče,mogu se dodavati u mleko. [2] Uzimanje pirinčanih galeta se preporučuje kod osoba sa povišenim holesterolom i trigliceridima,u periodu rekonvalescencije, u slučaju dijabetesa. Međutim,kao i svaku drugu hranu,pa i pirinčane galete,treba unositi u umerenim količinama.