Opis proizvoda:
Primena proizvoda
Tapioka je biljka prirodno bez glutena i njeno brašno se često koristi u receptima za obolele od celijakije. Tapioka skrob ili tapioka brašno je bele boje, neutralnog ukusa. Tapioka je skrob koji se dobija iz korena biljke kasava (Manihot esculenta), poreklom iz Brazila. Portugalski i španski istraživači su je prvi put doneli u Evropu, odakle se proširila na Indiju, Afriku i Aziju. S obzirom da je u pitanju skrob, gotovo 100% sastava čine ugljeni hidrati, bez zasićenih masti, proteina i natrijuma. Ugljeni hidrati su osnovni izvor energije i treba da čine najveći deo dnevnog unosa kalorija.Pored ugljenih hidrata, tapioka sadrži i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje ljudskog tela i kreiranje crvenih krvnih zrnaca.
Tapioka ne utiče na boju, miris i ukus jela, pa se može koristiti za slatka i slana jela i nalazi primenu u povećavanju gustine umaka, supa, preliva i fillova, kao i u pudinzima. Ima snažnu sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama, tako da je odlična opcija za zgušnjavanje ,u zadnji čas'. U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima.