Borov med je boje ćilibara, gust, neutralnog ukusa, ali specifične arome. Sakuplja se iz borovih šuma Halkidikija. Harmonična kombinacija mora i borove šume, daje ovom medu jedinstvenu auru i aromu Egejskog mora. Borov med je izuzetno blagotvoran, pre svega, kod svih oboljenja vezanih za respiratorne organe, naročito zbog svog antimikrobnog delovanja. Bogat je i oligosaharidima, te je zbog toga izuzetno blagotvoran za digestivni trakt, naročito za održavanje zdrave crevne flore. Takođe, sadrži prirodne, neprerađene šećere (fruktoza i glukoza) koji daju instant energiju, čineći ovaj med idealnim za hipoglikemiju. Efikasan je i u borbi protiv gljivičnih infekcija. Snažna antioksidativna svojstva koja pomažu u borbi protiv slobodnih radikala, čine ovaj med veoma dobrim preventivnim sredstvom u sprečavanju nastanka hroničnih bolesti kao što su na primer dijabetes, kancer i kardiovaskularna oboljenja. Utvrđeno je da med od borovih iglica sadrži dijetetske minerale (kalijum, kalcijum, bakar, gvožđe, magnezijum, fosfor, natrijum, cink) koji doprinose opštem zdravlju, dobrom stanju kardiovaskularnog sistema, mišića, kostiju i imunog sistema.
Istraživanja su pokazala da konzumacija borovog meda pomaže kod svih vrsta prehlada, bolesti disajnih kanala, najviše pomaže kao lek protiv kašlja naročito kod bronhitisa, astme, takodje ima i antialergijsko dejstvot;Borov med je savršen zaslađivač za šolju čaja. Takođe je ukusan na prženicama i toplim kolačima. Možete koristiti borov med da dodate malo slatkoće slanim jelima.