Opis proizvoda:
Primena proizvoda
Tamari japanske MUSO kompanije je autentičan Tamari soja sos. Tamari je tradicionalni japanski makrobiotički soja sos koji ne sadrži šećer ni hemijske dodatke. Moćnog je i dubokog mirisa i ukusa i dobija se direktno iz sojinog zrna tokom prirodnog procesa fermentacije miso paste. Ako vodimo računa o tome šta unosimo u sebe dobro je znati da mnogi komercijalni soja sosevi nisu proizvedeni po pravom japanskom receptu, već se dobijaju na veštački način, bez fermentacije i uz dodatak šećera.Bogat je proteinima, mineralima i B vitaminima. Tamari sadrži enzime, proteine, gvoždje, kalcijum i natrijum.Lekovita svojstva: enzimi koji deluju u procesu fermentacije omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šećere i da što bolje apsorbuje hranu. Popravlja krvnu sliku i utiče na opšte poboljšanje stanja organizma. Za razliku od Shoyu-a, ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od bolesti celijakija - alergije na gluten i pšenično brašno.
Tamari se upotrebljava kao stoni začin i tokom kuvanja za supe, variva, umake, grilovano povrće, povrće na pari i salate. Uz nekoliko kapi tamarija ukus hrane postaje izuzetno bogat. Posebno se preporučuje onima koji se hrane veganski i vegetarijanski jer doprinosi punoći ukusa i hranjivosti obroka. Nezamenjiv je u pripremi prženog sejtana, tofua, vege burgera, pečenih badema, golice i sl.