* Slika je informativnog karaktera

Umebosi šljive

Umebosi šljive

Pakovanje: 100 g

Robna marka: Bio Spajz

Šifra proizvoda:8600101220578

Zemlja porekla: Japan

Cena: 855,00 rsd

Dostupnost: Dostupan za poručivanje

-

1

+

Nutritivne vrednosti (na 100g)
  • Energetska vrednost (na 100g) :
    • 121KJ/29kcal
  • Masti:
    • 0.1g
  • od kojih zasićene masne kiseline:
    • 0.09g
  • Ugljeni hidrati:
    • 6.4g
  • od kojih šećeri:
    • 0g
  • Proteini:
    • 0.7g
  • So:
    • 20.8g

Opis proizvoda:

Primena proizvoda

Umeboši šljive su jako bogate mineralima i belančevinama. Sadrže mnogo gvožđa (iz lišća šiso), kalcijuma, fosfora - više nego bilo koje drugo voće: Ca 24mg, Fe 1,7mg, K 250mg, P 22mg. Sadrže i vitamine B1, B2, nijacin. Imaju antiseptičko i antibiotičko dejstvo. Dr Kio Sato sa univerziteta Hio-Saki izdvojio je dvanaest umeboši supstanci koje deluju kao antibiotik.
Sadrže veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od limunske kisline koju nalazimo u limunu. Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.
Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma.
Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, povećava svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Katenin takođe prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju.
Pirinska kiselina iz umebošija stimuliše funkciju jetre i pomaže čišćenju organizma od veštačkih hemijskih materija, a katenin ubrzava rad creva i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti.
Fermentisani umeboši proizvodi menjaju pH vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju. Kada unosimo dosta šećera u organizam (sokovi, poslastice, voće, belo brašno...), što se u modernoj ishrani dešava veoma često, povećava se kiselost organizma. Ovakvo stanje pogoduje razvoju bakterije, virusa, gljivica. Prirodno stanje zdravog organizma je blaga baznost. Da bi povratilo balans naše telo ,,čupa’’ minerale iz svojih depoa, jer su minerali (magnezijum, kalcijum) ti koji imaju sposobnost da vraćaju baznost. Umeboši šljive su proizvod koji organizmu omogućava da lako povrati baznost.